II. NAK Szántóföldi Napok és Agrárgépshow - Mezőhegyes

A Gabonakutató Nonprofit Kft. szója mikroparcellás bemutatóval várja az érdeklődőket a 2018. szeptember 20-21-én, Mezőhegyesen megrendezésre kerülő II. NAK Szántóföldi Napokon.

HELYSZÍN: Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. Kiállítási Centrum - Lovas pálya (5820 Mezőhegyes, Hársfa u.)

IDŐPONT: 2018. szeptember 20. (csütörtök) – szeptember 21. (péntek) 

NYITVATARTÁS: 9:00 – 17:00 

A részvétel és a parkolás ingyenes!

A rendezvény meghívója innen letölthető >>>

A rendezvény hivatalos Facebook oldala és eseménye:

https://hu-hu.facebook.com/II.NAKSZANTOFOLDINAPOK/

https://www.facebook.com/events/129042071288352/

 

Szegedi szójainnovációk a XXI. században

A Gabonakutató szója nemesítése, kereskedelme nem tekint vissza olyan hosszú távlatokra, mint ahogy az más növényeinknél elmondható. Viszont az eltelt alig 15-20 év alatt méltán az egyik legsikeresebb növényfajjá vált intézetünkben.

A II. NAK Szántóföldi Napok keretében bemutatott szója fajtáink:

  • Újdonságunk, az igen korai Suedina kiemelkedő terméspotenciállal rendelkezik, jól alkalmazkodik az eltérő környezeti viszonyokhoz, fehérje-tartalma átlagon felüli.
  • Alacsony tripszin-inhibitor tartalmú Aires fajtánk korai, szintén kiváló terméseket ad. Állóképessége és agronómiai tulajdonságai miatt nem csak a feltárás nélküli takarmányozáshoz ajánljuk.
  • A középérésű csoport egyik kimagasló fajtája a Bahia, jó talajokra, intenzív technológiához ajánlott. Folyton-növő, erős bokrosodási hajlammal. Alacsony tripszin-inhibitor tartalma miatt direkt etetésre is alkalmas fajta.
  • Pannónia kincse fajtánk méltán az egyik legkedveltebb szója. Sikerének titka kiváló alkalmazkodóképességében és kimagasló termésében rejlik. Középérésű, ideális az ország klasszikus szójatermő területeire. Folyton-növő, köldöke fehér, megegyezik a maghéj színével, ezért kiválóan alkalmas biotermesztésre is.

Miben különbözik a Gabonakutató a többi fajtatulajdonostól? Mi nem csak fajtát kínálunk, hanem egy kiváló minőségű prémium kategóriás terméket, a fajtákhoz adaptált technológiát és folyamatos szaktanácsadást a tenyészidőszak során. A fejlesztő és kereskedelmi tevékenységünkben is új utakat keresünk. Célunk, hogy a magyar szójatermesztés sikeres és eredményes legyen, minél többen illesszék a vetésszerkezetükbe a szóját.