Webáruház

FE-mini Széles metélt

Nettó tömeg: 500 g              Tojás nélküli, kukoricakeményítővel készült száraztészta. Gluténmentes, vesebeteg és fenilketonúriás diétában felhasználható termék 90 %-kal csökkentett fehérjetartalommal a normál száraztésztákhoz képest.
Ár: 603 Ft
db
Bővebb leírás

Átlagos tápérték

100 g porban

Energia

1577 kJ (371kcal)

Zsír

1 g

amelyből telített zsírsavak

1 g

Szénhidrát

90 g

amelyből cukrok

0 g

Fehérje

0,5 g

0 g

Fenilalanin

0,01 g

 

Összetevők: kukoricakeményítő, ivóvíz, emulgeálószer (zsírsavak mono- és digliceridjei).

Tárolás: száraz, hűvös helyen tárolandó.

Felhasználási útmutató: a tésztát háromszoros mennyiségű, forrásban lévő sós vízben, állandó keverés mellett kb.: 7-10 percig főzzük, szűrjük és tálalhatjuk. A tésztát közvetlenül a levesbe is belefőzhetjük.

Nettó tömeg: 500 g                                                

 

Kapcsolódó receptek

Almás rakott tészta (Glutén-,tojás- és tejmentes)

2015. július 28.
PKU-s és vesebeteg recept -  A tésztát sós vízben megfőzzük, figyelve arra nehogy túlfőzzük. Az almát kis darabokra felszeleteljük, fahéjjal, porcukorral meghintjük, majd mikrohullámú sütőben 2-3 percig pároljuk, hogy jól átpuhuljon....
Tovább »

„Nyitnikék” egytál / tavaszváró ragu tésztával (Glutén-, tojás- és tejmentes)

2015. július 28.
PKU-s és vesebeteg recept -  1-2 adag //  A hagymát megpirítjuk, a felszeletelt zöldségeket fűszerezzük kevés vízzel megpároljuk. A megpuhult zöldségeket behabarjuk. A habaráshoz 2 teáskanál FE-mini tojáshelyettesítőt 40 ml vízzel és néhány...
Tovább »

Túrós-tejfölös rakott tészta (Gluténmentes)

2015. július 27.
A tésztát 5-szörös mennyiségű, lobogó sós vízbe félkészre főzzük (2-3 perc). A sonkát kis kockákra vágjuk , kevés olajon megpirítjuk. Miután levettük a tűzről kevés szárított petrezselyemzölddel (kb. 1 teáskanál) elkeverjük. A túrót, a...
Tovább »

FE-mini száraztészták (Gluténmentes)

2015. július 27.
Főzése : a tésztát háromszoros mennyiségű, forrásban lévő sós vízben, állandó keverés mellett kb.: 7-10 percig főzzük, szűrjük és tálalhatjuk. A tésztát közvetlenül a levesbe is belefőzhetjük. Cérnametélt főzése:  háromszoros mennyiségű,...
Tovább »