2021-es szójakínálatunk

Kiváló szójafajtákkal, területre és fajtára adaptált agrotechnikai ajánlással és prémium kategóriás vetőmaggal állunk a termelők rendelkezésére. 

 

bahia3-text2.jpg

 

Bahia – intenzív technológia, terméscsúcsok

Intenzív technológiához ajánlott középérésű szójafajta. Folytonnövő, erős bokrosodási hajlammal. Alacsony tripszin-inhibitor tartalma miatt direkt etetésre is alkalmas. A növény barna szőrözöttségű, betegségekre nem fogékony. Kiváló alkalmazkodóképességét mind aszályos, mind pedig csapadékos években is bizonyította. Tenyészideje miatt az ország teljes területén sikeresen termelhető. Az odafigyelést, jó technológiát jelentős terméstöbblettel hálája meg.

Aires – koraiság, kimagasló termés

Kiváló terméspotenciállal rendelkező, alacsony tripszin-inhibitor tartalmú fajta. Termesztését nem csak azoknak ajánljuk, akik feltárás nélküli takarmányozásban gondolkodnak, hiszen kiváló állóképességgel és agronómiai tulajdonságokkal rendelkező szójáról beszélünk. Koraisága miatt jó előveteménye a kalászosoknak, még az ország északi területein is sikerrel termeszthető, garantáltan beérik. A javasolt tőszám 550 ezer növény hektáronként. A fehérjetartalma kiemelkedő, amit aszályos és csapadékos évben is bizonyított. Betegségekre nem fogékony, rövidebb tenyészideje ellenére termése 4 t/ha feletti.

18-ont-pk-text2.jpg


Pannónia kincse – igazi kincs a termelőknek!

Méltán az egyik legkedveltebb fajta. Nem csak itthon, de Olaszországban, Szlovákiában, Horvátországban, Romániában is igen népszerű a termelők körében. Sikerének igazi titka a kiváló alkalmazkodóképességében rejlik. Középérésű, ideális az ország klasszikus szójatermő területeire. Térkitöltési képessége kiváló, ezért viszonylag tág tőszámhatárok között is képes magas termést biztosítani. Az odafigyelést meghálálja, ideális körülmények között termése meghaladja az 5 tonnát hektáronként. Köldöke fehér, megegyezik a maghéj színével. Kiválóan alkalmas biotermesztésre is, ebben segíti kiemelkedő betegségellenállósága. Beltartalmi értékei: magas fehérje- és olajtartalma miatt humán élelmezésben is fontos szerepet tölt be.

Spirit – az új bőtermő

A szegedi Gabonakutató új nemesítésű szójafajtája Spirit névre hallgat, amely 2019-ben kapott állami elismerést. Középérésű fajta, folytonnövő, jól bokrosodik, széles sortávú vetés esetén is nagy termést biztosít. Magköldökének színe fehér. Magasabb termetéről ismerhetjük meg a fajtasorban, amely magasabb terméssel is párosul.

GK Mátka – kiemelkedő termés magas fehérjetartalommal

Középérésű, legújabb szójafajtánk 2020-ban kapott állami elismerést. Tenyészideje alapján elsősorban Magyarország déli termőtájaira ajánljuk. Folytonnövő, jól bokrosodik, széles sortávú vetés esetén is nagy termést biztosít. Ezerszemtömege (203,8 g) kimagasló. Magas fehérjetartalma (39%) miatt ajánljuk takarmánytermesztők figyelmébe is. Magja sárga világosbarna köldökszínnel, ezért étkezési célra is alkalmas.

A GK szóják minőségét garantálja a zárt termelési rendszer a vetőmag előállításban. Folyamatos kontroll mellett kizárólag készre oltott és igény esetén gombaölő szerrel kezelt vetőmagot hozunk forgalomba. Ezzel biztosítjuk a tökéletes kelést, tőszámot és a gümőképződést. A magok felületére oltóanyagot viszünk fel, mely a vetésig garantálja a magas baktériumszámot.

A 2021-es évben ezeket a szójafajtákat ajánljuk önöknek, bízva, hogy hozzá segíti önöket a megtérülő, sikeres gazdálkodáshoz.

További információért keressék területi képviselőinket, honlapunkat és töltsék le 2021-es tavaszi fajtaajánlatunkat.

Csigó György Tamás
kereskedelmi igazgató