AGROMASHEXPO, A GABONAKUTATÓVAL

Minden idők leglátogatottabb AGROmashEXPO, AgrárgépShow kiállítása volt a január 24-27. között Budapesten megtartott rendezvény. A vásári csokrot színesítette a Magyar Kert, valamint a Szőlészet és Pincészet kiállítás is.  A 40 ezer négyzetméteren résztvevő 350 kiállító 46 500 látogatót vonzott, bőven jutott belőlük a Gabonakutató Nonprofit Kft. G pavilonban berendezett standjára és annak környékére is.

1sor.jpg

A centenáriuma felé közeledő Gabonakutató itt megjelenített vetőmagkínálata jól illeszkedett e tematikába. A hagyományokhoz híven sokan érdeklődtek a kukorica, szója, napraforgó, cirok, kalászosok és egyéb növényfajaink újdonságairól, fajtáink és hibridjeink vetőmag beszerzési lehetőségeiről és a sikeres termesztés feltételeiről.

1-2sor.jpg

Az agrárium legrangosabb és legnagyobb szakmai eseményén a legkorszerűbb gépekkel, input és logisztikai termékekkel, szolgáltatásokkal várták a gazdákat. Az agráripari kiállítást Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter nyitotta meg, beszédében elmondta, a mezőgazdaság korszakváltás előtt áll, mivel a digitalizálás rendkívüli módon terjed ebben az ágazatban is. Ezért van nagy jelentősége, hogy a magyar mezőgazdaság beruházásra és gépvásárlásra a múlt évben mintegy 340 milliárd forintot fordított, ami mintegy 20 százalékkal magasabb érték az előző évinél. A miniszter szerint a digitalizálás hatásainak teljességét ma még szinte lehetetlen felmérni, de azzal lehet és kell számolni, hogy a termelési technológiákat és folyamatokat, a vezetői döntéshozatalt és a termékpályák működését jelentősen átalakítja.
A magyar piacon dolgozó, nagy nemzetközi márkákat  forgalmazók színe-java jelent meg az AgrárgépShow keretein belül, segítve ezzel a látogatókat, hogy kellő áttekintést kapjanak a magyar  mezőgazdasági géppiac kínálatáról és így a legjobb vásárlási döntést tudják majd meghozni. A forgalmazók által bemutatott nagy nemzetközi márkák (Claas, John Deere, Messey Ferguson, Valtra, Lamborghini, Fendt, Case, Krone stb.) mellett több ország kiállítói is bemutatták újdonságaikat.

1-3sor.jpg

Az AGROmashEXPO-n az erőgépek mellett az elmúlt években folyamatosan növekszik a vetőmagok és egyéb szaporító anyagok, a növényvédő szerek, műtrágyák, kártevő mentesítő anyagok kínálata, de az agrárelektronika, méréstechnika, automatizálás témakörében is egyre több kiállító jelenik meg, ezáltal a gazdák számára kíváló lehetőséget kínál a kiállítás az új agáripari irányvonalakat feltérképezésére.
A fejlődést, a szakmai partnerek által szervezett színvonalas előadások, konferenciák is segítették, ahol a legaktuálisabb kérdésekre, problémákra adott válaszok is elérhetőek voltak a látogatók számára.