AGROMASHEXPO AGRÁRKIÁLLÍTÁS A GABONAKUTATÓVAL

A január 23-26. között, a Hungexpo vásárcsarnokban lezajlott szakkiállítás volt az eddigi leglátogatottabb, amelyen a Gabonakutató is részt vett saját standjával.

A 37. alkalommal megrendezett AGROmashEXPO Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállításon és 9. Agrárgépshow Mezőgazdasági Eszköz- és Gépkiállításon, valamint a velük egy időben megrendezett Magyar Kert és Szőlészet és Pincészet szakkiállításokon a tavalyinál is több látogató és kiállító volt jelen. Az agrárkiállítást a rossz idő ellenére végül 48.000 látogató kereste fel. A rendezvény idén is a Vásárközpont teljes területén, mintegy 40.000 négyzetméteren zajlott és 350 kiállító mutatta be termékeit, szolgáltatásait.

agrom.png

A centenáriuma felé közeledő Gabonakutató itt megjelenített vetőmagkínálata idén is jól illeszkedett a tematikába. Sokan érdeklődtek a szója, kukorica, cirok, napraforgó, kalászosok és egyéb növényfajtáink újdonságairól, fajtáink és hibridjeink beszerzési lehetőségeiről és a sikeres termesztés feltételeiről.

agromashexpo.png

A kiállítás megnyitóján Dr. Nagy István agrárminiszter jelentette be a kormány új kamattámogatási hitelprogram indításának tervét a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások fejlesztéseinek és beruházásainak segítésére.

Idén a rendezvényt az eddigieknél is több konferencia, tájékoztató és workshop kísérte, amelyeken a gazdálkodók az ipar legaktuálisabb kérdéseire kaphattak válaszokat.

Az Agrofórum.hu kerekasztal beszélgetésén részt vett Dr. Nagy Zoltán is, a Gabonakutató kukorica nemesítési osztályvezetője, aki a vetőmagkínálat és fajtanemesítés az aszály tükrében című témában osztotta meg véleményét és észrevételeit a többi résztvevővel és érdeklődővel.

A legnagyobbaktól a legkisebbekig input, gépesítés és logisztika témában széles választékkal mutatkoztak be a cégek. Idén a tavalyinál is több bemutató volt jelen az agrárelektronika, méréstechnika és automatizálás témakörében, de ugyanúgy megtalálhatók voltak a vetőmagokat és egyéb szaporító anyagokat, növény védőszereket, műtrágyákat és kártevő mentesítő anyagokat bemutató kiállítók is.