AUGUSZTUS 20-I KITÜNTETÉSEINK

Államalapító Szent István ünnepe alkalmából Dr. Nagy István agrárminiszter több állami és miniszteri kitüntetést adott át augusztus 21-én.

„Nagy István ünnepi beszédében a kenyeret a legősibb szimbólumok egyikének nevezte. Emlékeztetett arra, hogy a telt kalász a Himnuszban is a bőség jelképe, a kenyér - ahogyan az imádságban is szerepel- mindennapi és a legfontosabb emberi táplálék. Arról is szólt, hogy augusztus 20-a az új kenyér ünnepe is. Benne van az elvégzett munka öröme, benne van a jövő reménysége, és a megelégedettségé - tette hozzá.”

Az agrárminiszter kitüntetésekkel ismerte el azok munkáját, akik tevékenységükkel hozzájárultak a nemzet gazdagodásához, az agrárium eredményeihez. A Gabonakutató Nonprofit Kft. ezúton gratulál minden kitüntetettnek, köztük a díjat és okleveleket átvett kiváló dolgozóinak.

Fleischmann Rudolf Díjban részesült Dr. Beke Béla, a Gabonakutató Nonprofit Kft. kutató-fejlesztő mérnöke, tudományos tanácsadója, négy évtizede a búzanemesítésben, a fajták szaporításában, jogdíjak érvényesítésében végzett kiváló tevékenységéért.

20180821-knm-6068.JPG

A Miniszter Úr Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott Kovács Józsefnek, a Gabonakutató Nonprofit Kft. mezőgazdasági dolgozójának, gépkezelőjének, három és fél évtizede a géppark karbantartásában végzett kiváló tevékenységéért, traktoros munkájáért, nyugdíjba vonulása alkalmából.

20180821-knm-6425.JPG

Szintén Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott Marótiné Ungi Angéla mezőgazdasági dolgozó, három évtizede a pontos adatszolgáltatásban, kapcsolattartásban, a szegedi búzanemesítés szabadföldi kísérleteinek gondozásában végzett kiváló munkájáért.

20180821-knm-6453.JPG

 

(Forrás: Agrárminisztérium)