AUGUSZTUS 20-I SZAKMAI ELISMERÉS

Államalapító Szent István ünnepe alkalmából Dr. Nagy István agrárminiszter több állami és miniszteri kitüntetést adott át augusztus 16-án a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

 

aug-20-1.jpg

Fotó: Fekete István

 

A tárcavezető hangsúlyozta, szent királyunk életpéldája bizonyítja, hogy a nemzetbe vetett hit nélkül nem adhatunk lehetőséget a jövőnek. Hit nélkül nincs erkölcsi tartás, erkölcsi tartás nélkül pedig nincs a munkánknak kijáró tisztelet. Kiemelte az új kenyér ünnepének fontosságát is, és köszönetet mondott a magyar gazdáknak, akik révén mintegy 20 millió ember ellátására elegendő gabona került a tárolókba. A miniszter hangsúlyozta, hogy a nemzeti ünnep alkalmából köszöntenünk kell mindazokat, akik kiváló és példaértékű szolgálatukkal járultak hozzá az Agrárminisztérium feladatainak ellátásához és a magyar mezőgazdaság gyarapodásához.

 

aug-20-2.jpg

Fotó: Fekete István


Fleischmann Rudolf Díjban részesült Dr. Bóna Lajos, a Gabonakutató Nonprofit Kft. kalászos gabonanemesítője, innovációs és pályázati tanácsadója, több mint négy évtizedes búza-, tritikálé-, árpa-, zab- és tönkölybúza fajták nemesítésében végzett munkájáért, publikációs tevékenységéért.

 

aug-20-3.jpgA Gabonakutató Nonprofit Kft. ezúton gratulál kitüntetett, díjat átvett kiváló dolgozónknak.

 

Forrás: Agrárminisztérium Sajtóiroda

https://www.kormany.hu/hu/foldmuvelesugyi-miniszterium/hirek/ragaszkodnunk-kell-magyarsagunkhoz