ÉLELMISZEREINKRŐL, TUDATOSAN

A Gabonakutató Nonprofit Kft. is részt vett a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ április 23-án, Gödöllőn megrendezett konferenciája kiegészítő programjában. A Mezőgazdasági Gépesítési Intézet aulájában a NAIK-hoz tartozó kutatóintézetek tevékenységükből adtak ízelítőt kiállított termékeikkel, posztereikkel és prospektusaikkal. Mi a vetőmagválasztékunk felvillantása mellett a Lisztlaborunkban kifejlesztett és gyártott, egészséges életmódot segítő, funkcionális élelmiszereink kóstolójával, előnyös tulajdonságaik felvázolásával kedveskedtünk az érdeklődőknek.

kostolo.jpg

A kóstolás során kiderült, Fazekas Sándor kedveli a kölest, s az abból készült süteményt „Gabonakutató módra”

A „Környezetvédelmi és energetikai kihívások a mezőgazdaságban” címmel rendezett szakmai esemény megnyitójában a földművelésügyi miniszter hangsúlyozta: az elmúlt 8-10 évben a tudatos fogyasztói magatartás a mezőgazdaság, élelmiszertermelés egyik jelentős befolyásoló tényezőjévé vált. Egyre többen akarnak minél többet megtudni az elfogyasztott élelmiszerekről. Emellett a politikusokat, a gazdaság irányítóit befolyásolja az is, hogy az emberek többsége nem szeretne GMO-s élelmiszert, növényvédőszerrel terhelt zöldséget, tartályban növesztett húst és más, a közelmúlt technológiái által fejlesztett élelmiszert – fogalmazott Fazekas Sándor.
   A szakmai előadások a környezetvédelem és a klímavédelem területén ránk váró kihívásokról és feladatokról, a mezőgazdaságra alapozott energiatermelés fejlesztési irányairól és műszaki lehetőségeiről, valamint a környezettudatos agrártermelés lehetséges gyakorlati bemutatásáról szóltak.