Életfa Emlékplakett Bronz fokozata elismerést kapott Dr. Móroczné Salamon Katalin kukoricanemesítő

Dr. Nagy István agrárminiszter az 1848. március 15-e alkalmából rendezett ünnepségen kitüntetéseket adott át a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, köztük a Gabonakutató Nonprofit Kft. nyugalmazott kutatómérnökének, Dr. Móroczné Salamon Katalinnak is.

20230314-fek-nagy-bp-34.jpgDr. Móroczné Salamon Katalin kukoricanemesítő és Dr. Nagy István agrárminiszter

A tárcavezető köszöntötte az agrárium területén kiemelkedő teljesítményt nyújtókat, és hangsúlyozta, hogy a siker kovásza az agráriumban az ágazati szereplők közötti összefogás. Az egység jelenik meg a kitüntettek körében: bárhonnan érkezzenek, bármilyen szakterületen dolgozzanak, munkásságuk egy irányba mutat, ami az Agrárminisztériumhoz tartozó ágazatok, szakterületek erősítése, felemelése. Nehéz időkben különösképpen szükség van olyanokra, akik a próbatételek közepette is példát mutatnak azzal, hogy igyekeznek a legjobbat kihozni magukból és a rájuk bízott javakból, emlékeztetett Nagy István.

Dr. Móroczné Salamon Katalin a hazai kukoricanemesítés, különösen a kiváló beltartalmi értékű silókukorica hibridek előállítása és a széleskörű minőséganalízis területén végzett kiemelkedő munkájáért részesült Életfa Emlékplakett Bronz fokozata elismerésben. A díjat a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, az 1848. március 15-e alkalmából rendezett ünnepségen vette át Dr. Nagy István agrárminisztertől.

img-8144v.jpg