GABONAKUTATÓ AZ AGROMASHEXPO-N

   A január 27-30. között, a Budapesti Vásárközpontban lezajlott agrárseregszemle az eddig leglátogatottabb szakkiállítás volt, amelyen társaságunk saját standdal vett részt. 

w-2p1090524.JPG

   Az agrárgazdálkodást az inputoktól a mezőgazdasági gépeken keresztül a logisztikáig átfogó bemutatkozás a korábbiaknál is több érdeklődőt vonzott. A több mint 9 évtizedet megélt Gabonakutató itt megjelenített vetőmagkínálata jól illeszkedett e tematikába. Sokan érdeklődtek a kukorica, szója, napraforgó, cirok, kalászosok és egyéb növényfajaink újdonságairól, fajtáink és hibridjeink vetőmag beszerzési lehetőségeiről és a sikeres termesztés feltételeiről.
   Az AGROmashEXPO és AgrárgépShow, valamint a velük egy időben megrendezett Magyar Kert, a Szőlészet és Pincészet szakkiállításon több mint 45 ezer látogató tekinthette meg az itt megjelent 350 kiállító termékeit. A 9 pavilonban és a hozzájuk tartozó szabad területen, 38 ezer négyzetméteren több ezer mezőgazdasági gép, köztük 260 traktor, valamint a 2016-ban Hazai és Nemzetközi Termékfejlesztési Díjjal elismert gépek és fejlesztések mutatkoztak be.
   Az idei rendezvény újdonsága volt a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatóság által működtetett gazdafórum-sátor. Ebben a szakmai programok témái főként a képzést, a kutatást, a fejlesztést, a támogatásokat és az agrárium aktuális kérdéseit érintették.

 w-omekdijplakat.jpg

   Itt kaptak helyet egy közös kiállítás keretében a tavaly szeptemberi OMÉK díjait elnyert témák is. Társaságunk akkor a Növénytermesztési Díjat nyerte el az olyan új, bőtermő és kiváló beltartalmi értékű tritikále fajtáival, melyek a takarmányként történő felhasználás mellett lehetővé teszik a malom- és sütőipari termékként való hasznosítást is. E helyen a látogatók megtekinthették a „Szögedi Rozsbuza” védjeggyel ellátott Mindennapi kenyerünket” is.