KALÁSZOS ÉS REPCE BEMUTATÓK IDEJE

7bem.jpg

p1100618-3.JPG

A Galéria képei a szegedi bemutatóról

A Galéria képei a táplánszentkereszti bemutatóról

Minőség és mennyiség egyszerre. A Szeged TV videója itt látható

Az Agrofórum részletes beszámolója a szegedi bemutatóról itt olvasható

Stratégiát vált a Gabonakutató. Az AgroNapló híradása itt olvasható

A Délmagyarország tudósítása a bemutatóról itt található

Invitálás

A nyár eleji, kalászolást követő időszak a fajtabemutatók ideje. Nincs ez másképpen idén sem. A különböző bemutatók, rendezvények célja az, hogy az érdeklődők, látogatók első kézből, a fajtatulajdonosoktól vagy a fajtaképviselőktől hallják a legújabb információkat, ajánlásokat arra vonatkozóan, hogy őszi vetéseikhez melyik fajtát válasszák.

   A Gabonakutató Nonprofit Kft. is szokásához híven számos bemutatót szervez, ahová a kézbesített meghívón túl ez úton is invitálja Önöket. Ezeken a szántóföldi találkozásokon nem csak a jól ismert és köztermesztésben levő (GK Csillag, GK Békés, GK Futár, GK Berény és GK Pilis, valamint a nagyon perspektivikusnak ígérkező GK Szilárd) fajtáinkat láthatják eltérő termesztési környezetben, hanem a legújabbakat is. Így a legutóbb minősített, állami elismerésben részesült, kiváló minőségű, bőtermő GK Bakony őszi búzánkat és a kedvező betegség-ellenálló képességgel rendelkező, minőségi GK Julidur durumunkat. Szegeden és Táplánszentkereszten nemesítési eredményeink teljes palettáját láthatják, a búzán kívül a tritikále, az árpa, a zab és a durum búza, valamint a sikeres repce fajtáinkat, illetve repce hibridjeinket.

   A szántóföldi fajtaismertetőinken túl, mi és meghívott előadóink az érdeklődésre számot tartó piaci információkat is megosztjuk Önökkel. Arra is érvekkel szolgálunk, hogy nekünk, Gabonakutatósoknak miért is a legfontosabb értékmérő az abiotikus és biotikus stresszekkel szembeni ellenállóság, amely olyan búzafajtákban ötvöződik, melyek kimagasló termés mellett kiváló minőséggel is rendelkeznek.

   Közös érdekünk, hogy a ma hazánkban rendelkezésre álló nagy fajtaválasztékból (közel 400 fajta) könnyebb legyen a választás. Főleg azért, hogy nem szeretnénk raktárra termelni, hiszen mindenkinek az az érdeke, hogy a megtermelt gabonája, repcéje kedvező áron, időben biztos piacra kerüljön.

 A felsorolásban láthatják hagyományos bemutatóink sorát, és két új, idén még lokálisnak tekinthető helyszínt, Bólyt, valamint Balatonszabadit.

   Bemutatóinkra várjuk kedves vendégeinket, hiszen találkozásunk tapasztalat- és véleménycseréről szól, amivel egymás munkáját segíthetjük. A termelői vélemények fontosak számunkra, mert a nemesítésünk nem öncélú: a mi érdekünk is, hogy fajtáinkat használják, és termesztésük eredményes legyen.
                                                                                                                                           Beke Béla

A szegedi bemutató meghívója és programja PDF-ben >>>

A táplánszentkereszti bemutató meghívója és programja Pdf-ben >>> 

A szarvasi bemutató és II. Országos Tritikále Nap meghívója és programja Pdf-ben >>>