KITÜNTETÉS - AUGUSZTUS 20-A ALKALMÁBÓL

A Földművelésügyi Minisztérium Augusztus 20-i ünnepségét, egyben a kitüntetések átadását az idén a Vajdahunyad várban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár dísztermében tartották meg. A Gabonakutatóból ez alkalommal ketten részesültek elismerésben.

  

Dr. Fazekas Sándor miniszter ünnepi beszédét – a kitüntetettekhez szólva -  eként zárta: „Önök kimagasló szakmai munkájukkal, lelkiismeretes gyakorlásával hűen őrzik azt az örökséget, amit Szent István király ránk hagyott. Minden dolgos nappal gyarapították azon generációk munkáját, akik elkötelezettek voltak a magyarság fönnmaradásában, abban, hogy ebben az országban lehessen boldogulni, lehessen gyarapodni.”

Az ünnepi köszöntőt a kitüntetések átadása követte. A miniszter az Életfa Emlékplakett Bronz Fokozata kitüntetést adományozta többek közöttTápai Dezsőnének a Gabonakutató Nonprofit Kft. nyugalmazott mezőgazdasági technikusának, a szántóföldi és üvegházi kísérletek szervezése, a keresztezések megfigyelése, mérése, dokumentálása, elemzése terén elért eredményei elismeréseként.

Nagy Sándor, a Gabonakutató Kft. nyugalmazott osztályvezetője, Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott a termelőüzemek energiaellátásának  fejlesztése, optimalizálása, műkötetése érdekében hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként.