KITÜNTETÉSEK - A MÁRCIUS 15-I ÜNNEP ALKALMÁBÓL

Budapesten a Földművelésügyi Minisztériumban március 14-én megtartott ünnepségen, Fazekas Sándor miniszter az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc Évfordulója, március 15. nemzeti ünnepünk alkalmából kitüntetéseket adott át. A szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft. munkatársai közül hárman részesültek elismerésben.

kitunt-1.jpg

Falusi János, a Gabonakutató növénynemesítője az új, hasznos növényfajták előállítása területén, különösen az őszi búza, repce és szója nemesítésében elért kiemelkedő szakmai eredményei elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapta meg.

kitunt-2.jpg

A miniszter az Életfa Emlékplakettet azoknak a legkiválóbb szakembereknek adományozta, akik kerek születésnapot ünnepeltek - arany fokozat a 90 éveseket, ezüst a 80 éveseket, és bronz a legfiatalabbakat, a 70 éveseket illeti meg. Az Életfa Emlékplakett Bronz fokozata kitüntetést nyújtotta át többek között Török Lászlónak, a Gabonakutató nyugalmazott hűtőgépészének, három és fél évtizeden keresztül az üvegház üzemeltetésének biztosításában végzett műszaki tevékenységének elismeréseként.

kitunt-3.jpg

Bán Andrásnénak, a Gabonakutató kutatási munkatársának, négy és fél évtizedes rendkívül pontos, kutatásokban végzett asszisztensi tevékenysége elismeréseként Fazekas Sándor Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott.