KITÜNTETÉSEK AZ AUGUSZTUS 20-I ÜNNEP ALKALMÁBÓL

01kit1.jpg

A Földművelésügyi Minisztériumban az Államalapító Szent István ünnepe alkalmából Fazekas Sándor állami és miniszteri kitüntetéseket adott át. A Gabonakutató Nonprofit Kft. munkatársai közül ketten részesültek elismerésben.

Kitüntetettjeink

01kit2.jpg

A földművelésügyi miniszter Életfa Emlékplakett Ezüst fokozata kitüntetést adományozott többek között Petrovszki Istvánnénak, a Gabonakutató nyugalmazott mezőgazdasági technikusának a növénytermesztési kutatásokat, főként a búza nemesítés elősegítését biztosító kiváló tevékenysége, életútja elismeréseként.

Bacsa György kutató, fejlesztő mérnök Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült a napraforgó és kukorica hibridek bázis magjának szaporításában és feldolgozásában végzett, több évtizede kiváló tevékenységéért.

01kit3.jpg

Köszöntő, augusztus 20-a alkalmából

Országunk megtartó ereje egy évezrede a határt művelő, termelő, magyar emberben rejlik - mondta Fazekas Sándor, a Földművelésügyi Minisztérium Államalapító Szent István és az új kenyér tiszteletére rendezett ünnepségén.

A miniszter emlékeztetett: a földművesek alkották Szent István államának gazdasági, társadalmi alapját, ellátták élelemmel az országot, a hadsereget, a várakat, fenntartották az államot, és ha kellett fegyvert is ragadtak, hogy megvédjék a hazájukat. Ma is elképzelhetetlen a magyarság fennmaradása erős vidéki közösségek és gazdatársadalom nélkül.

Ma nemcsak Szent Istvánt, az államalapítást, az új kenyeret ünnepeljük, hanem azokat a kitüntetetteteket is, akik kitartásukkal, szorgalmukkal példát állítanak elénk. Akik megmutatják Magyarországnak, hogy személyes útjukat járva tudnak tenni a közösségért, képesek hatással lenni másokra. A most kitüntetettek kitartásukkal, szorgalmukkal példát mutatnak mindannyiunknak – fogalmazott Fazekas Sándor. (FM Sajtóiroda)

01kit4.JPG