KITÜNTETÉSEK - SZENT ISTVÁN ÜNNEPE ALKALMÁBÓL

Budapesten a Földművelésügyi Minisztériumban augusztus 22-én megtartott ünnepségen, Fazekas Sándor miniszter az Államalapító Szent István Ünnepe, augusztus 20-a alkalmából kitüntetéseket adott át.
   A szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft. munkatársai közül négyen részesültek elismerésben.

1elso2-2.jpg

   Dr. Papp Mária tudományos főmunkatárs a magyar búzanemesítésben elért eredményeiért, a szegedi minőségi búzák előállításáért a növénynemesítők legmagasabb szakmai kitüntetését, a Fleischmann Rudolf Díjat vehette át.

   Dr. Rajki Erzsébet nyugalmazott tanácsadó a több mint négy évtizedes szemescirok és silócirok nemesítés terén elért eredményei elismeréseként Életfa Emlékplakett kitüntetést kapott.

1masodik2uj.jpg

   Becsey Magdolna mezőgazdasági technikus négy évtizedes, főként búza és tritikále nemesítésben végzett kiemelkedő munkája elismeréseként nyugállományba vonulása alkalmából, valamint
   Duruczné Ocskó Edit mezőgazdasági technikus négy évtizedes, főként napraforgó kutatási és búzanemesítési területen végzett kiemelkedő munkája elismeréseként nyugállományba vonulása alkalmából Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült.

1p1110847-2.JPG

A magyar föld megbecsülendő örökségünk

A Földművelésügyi Minisztérium honlapján olvasható összeállítás itt tekinthető meg.

Magyarország Európa és a kereszténység védőbástyája ma is, ahogy történelmünk során számtalanszor - mondta Fazekas Sándor a Földművelésügyi Minisztérium Szent István Napja alkalmából szervezett kitüntetési ünnepségén. A földművelésügyi miniszter az új kenyér ünnepét méltatva a magyar gazdák munkájának értékéről és jelentőségéről is beszélt.
   Az agrártárca rendezvényén a miniszter hangsúlyozta: országunk érdeke az, hogy hagyományainkat megőrizve elkészített, természetes, minőségi, egészséges élelmiszerek kerüljenek az asztalunkra. E törekvéssel összhangban a tárca hamarosan társadalmi és szakmai vitára bocsájtja a nemzeti élelmiszerprogramot, amely a magyar vidék jövőjének biztos alapja lehet.  
   … A földművelésügyi miniszter a rendezvényen megköszönte a kitüntetettek kimagasló szakmai munkáját, majd elmondta: államalapításunk napját ünnepelve elismeréssel díjazzuk mindazokat, akik hivatásuk lelkiismeretes gyakorlásával hozzájárulnak a magyar vidék sikeres jövőjének biztosításához, gyarapítják Szent István örökségét.

20160822-1-2.jpg