Kitüntetést kaptak a Gabonakutató munkatársai Nagy István agrárminisztertől

A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban ünnepélyes keretek között vehetett át kitüntetést a Gabonakutató Nonprofit Kft. két munkatársa, az 1956. évi forradalom és szabadságharc emléknapja, október 23-a alkalmából rendezett eseményen Nagy István agrárminisztertől.

Dr. Purnhauser László búzanemesítő, a Gabonakutató Nonprofit Kft. kutató mérnöke, a hazai kalászos gabona nemesítés, valamint az ehhez kapcsolódó biotechnológia és rezisztenciakutatás területén végzett kiváló munkájáért Életfa Emlékplakett Bronz fokozata elismerésben részesült.

20221018-pel-9266.jpg

Dr. Purnhauser László búzanemesítő és Dr. Nagy István agrárminiszter


Frank Szilvia, a Gabonakutató Nonprofit Kft. vegyésztechnikusa pedig a napraforgó nemesítési, kalászos gabona kórtani és rezisztenciakutatási területén végzett, kutatást segítő tevékenységéért kapott Miniszteri Elismerő Oklevelet.

20221018-pel-9324.jpg

 Frank Szilvia vegyésztechnikus és Dr. Nagy István agrárminiszter


Nagy István agrárminiszter az ünnepségen kiemelte, a napjainkra jellemző rendkívüli időkben különös súlya van annak, ha szép számmal akadnak olyanok, akik minden nehézség ellenére hisznek magukban, és tudásukat felhasználva kiemelkedő munkát végeznek. A díjazottak teljesítménye nemcsak őket és a szűkebb környezetüket gazdagítja, hanem az egész nemzetet szolgálja a példamutatásukon keresztül.

 

Forrás:

kormany.hu/hirek

AM Sajtóiroda

 

Fotók:

Agrárminisztérium/Pelsőczy Csaba

Dr. Tóth Beáta, Gabonakutató Nonprofit Kft.