Kitüntetést kaptak a Gabonakutató Nonprofit Kft. munkatársai Dr. Nagy István agrárminisztertől

A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban ünnepélyes keretek között vehetett át kitüntetést a Gabonakutató Nonprofit Kft. két munkatársa, az 1956. évi forradalom és szabadságharc emléknapja, október 23-a alkalmából rendezett eseményen Dr. Nagy István agrárminisztertől.
 
Dr. Bóna Lajos a Gabonakutató Nonprofit Kft. nyugalmazott kalászos gabonanemesítője, a hazai kalászos gabonanemesítés,valamint az ehhez kapcsolódó stresszélettani kutatási és a tritikálé humán célú felhasználásának területén elért eredményeiért Életfa Emlékplakett Bronz fokozata elismerésben részesült.
 
vtf-2328.JPG

Dr. Bóna Lajos a Gabonakutató kalászos gabonanemesítője és Dr. Nagy István agrárminiszter
 
 
Becsey Magdolna, a Gabonakutató Nonprofit Kft. nyugalmazott mezőgazdasági technikusa a kalászos gabonanemesítési-, fajtafenntartási- és a rezisztenciakutatási területen végzett kutatást segítő tevékenységéért kapott Életfa Emlékplakett Bronz fokozata elismerést Dr. Nagy István agrárminisztertől.
 
vtf-2325.JPG
 
Becsey Magdolna a Gabonakutató mezőgazdasági technikusa és Dr. Nagy István agrárminiszter
 
A tárcavezető az ünnepségen hangsúlyozta, elismeréssel tartozunk az agráriumban, vagy az agráriumért dolgozóknak is, akik tevékenységükkel magasabb célokat kitűzve kitűnő érdemeket szereztek maguknak és közösségüknek. Ilyenkor két szó jut eszünkbe az egyik a köszöneté, a másik a gratulációé. Köszönet azért az erőfeszítésért, amit a magyar mezőgazdaságban és élelmiszeriparban dolgozók letettek az asztalra, gratuláció pedig azért a teljesítményért, amit elértek, ők mind példaképek számunkra – emelte ki Dr. Nagy István.
 

Forrás:

https://kormany.hu/agrarminiszterium

AM Sajtóiroda

 

Fotók:

Agrárminisztérium/Vermes Tibor