MÁRCIUS 15-I KITÜNTETÉSEINK

A tárcavezető beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy az a nép, amelyik egy csöpp vért sem hullajtott a szabadságért, nehezen tudja azt megbecsülni. Nagy István szerint 171 évvel ezelőtt megmozdult az ország, a magyar nép hitt benne, hogy újra saját sorsát veheti kezébe, és elkezdheti az ország építését. A miniszter a megemlékezésen túl örömteli kötelességnek nevezte, hogy elismerésünket fejezzük ki mindazoknak, akik kimagasló szakmai munkájukkal járultak hozzá nemzetünk gyarapodásához és a magyar agrárium megerősödéséhez.

 

elore1.jpg

 

Az Emléknap alkalmából kilencvenöten vehették át munkájukat elismerő kitüntetésüket az agrárminisztertől. A Köztársasági Elnök Úr által adományozott Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést ketten kapták meg. A Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben öten, a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben hatan, a Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetésben ketten részesültek.

Nagy István három személy részére Fasching Antal Díjat adományozott. A Konkoly-Thege Sándor Díjat hárman kapták meg, ugyanígy a Pro Alimentis Hungariae Díjban is hárman részesültek. Az Ujhelyi Imre Díjat pedig hat fő vehette át. A miniszter a Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj címhasználat meghosszabbításáról szóló oklevelet adott át az adományozás óta eltelt időben végzett tevékenység alapján két vállalkozás részére.

Életfa Emlékplakett kitüntetést huszonhét, Miniszteri Elismerő Oklevelet harminchat személy kapott.

 20190314-pel-1638.jpg


Kendrusz László Zsoltné, a Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft. vezető technikusa Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült a kukorica nemesítésében, a tenyészkerti és a szántóföldi kísérletezésben végzett kiváló szervező és kivitelező tevékenységéért.

 

kendruszne.jpg


Szalainé Bubori Márta Erika a Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft. laboránsa Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült a különböző búza genotípusok minősítésében, nedves sikér mennyiségi, minőségi tulajdonságainak meghatározásában végzett kiváló tevékenységéért.

 

 (Forrás: Agrárminisztérium Sajtóiroda

 

A Gabonakutató Nonprofit Kft. ezúton gratulál minden kitüntetettnek, köztük az Elismerő Oklevelet átvett kiváló dolgozóinak.

 

----------------------------------------------------

https://www.kormany.hu/hu/foldmuvelesugyi-miniszterium/hirek/a-magyar-nemzetet-a-multja-kotelezi