MÁRCIUS 15-I KITÜNTETÉSEINK

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a Földművelésügyi Minisztériumban (március 13-án) rendezett kitüntetési ünnepségen Fazekas Sándor miniszter állami és miniszteri kitüntetéseket adott át.

1-tn726c406-3.jpg

Tóth-Szeles István, a szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft. sajtóreferense, a Gabonakutató Híradó főszerkesztője a több évtizede magas színvonalon végzett agrárszakírói és főszerkesztői munkájáért, különösen a szegedi növényfajta-újdonságok népszerűsítése érdekében végzett tevékenységéért Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott.

1-1uj.jpg

A miniszter az Életfa Emlékplakettet azoknak a legkiválóbb szakembereknek adományozza, akik kerek születésnapot ünnepelnek. Az arany életfa a 90 éveseké, az ezüst életfa a 80 éveseké, míg a bronz életfa a „legfiatalabbakat”, a 70 éveseket illeti meg.

Kocsonyi Dezsőné, a szegedi Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft. nyugalmazott laboránsa négy évtizede a kukorica kórtani kutatásában és a rezisztencia nemesítésben végzett kiváló munkájáért, életútja elismeréseként érdemelte ki a bronz fokozatú elismerést.

2-2uj.jpg

Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott Varga Józsefné, a Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft. mezőgazdasági technikusa három és fél évtizede a búza-, a szója-, a repce-, és az alternatív növények nemesítésében végzett kiváló tevékenységéért.

3-3uj.jpg

Máig ható erőt ad 1848 példamutatása

Máig ható erőt ad 1848 példamutatása - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kedden a tárca 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett kitüntetési ünnepségén.

Az agrártárca vezetője hangsúlyozta, a magyarság összefogása nehéz helyzetben olyan példa, amely a  mai napig a nemzet számára fontos összetartó kapocs, megkerülhetetlen kiindulópont. Hozzátette: a közép-európai régióban a magyarság - ahogy más nép is - gyakran került abba a helyzetbe, hogy történelmi korszakváltásokat követően erőt kellett gyűjtenie, újjá kellett építenie a számára fontos világot.

Ünnepi beszédében a miniszter kiemelte: a magyarság fennmaradásának kereteit az erős nemzetállam által tudhatja biztonságban, ez a lehetőség 2010-ben újra megnyílt, azóta az ország halad a közös dolgok rendezésében, a gazdaság, a társadalmi problémák megoldásában, mindabban, ami fontos számára. Lényeges, hogy ez a folyamat ne törjön meg, a 2010-ben kezdődött új korszak folytatódjon - mondta a földművelésügyi miniszter.

Fazekas Sándor szerint a jelenben is fontos, hogy a nemzetben meglegyen az az összefogás, amely biztosítja a célok elérését, talán ez 1848 egyik legfontosabb öröksége - fogalmazott a miniszter.