MEGKAPTUK AZ OMÉK NÖVÉNYTERMESZTÉSI DÍJÁT

A szeptember 23-27. között Budapesten megtartott Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásáron bemutatkozott a hazai agrárium színe-java. A több mint 900 kiállító, 7 helyszín, 34 szakmai konferencia, és még több hazai termelő, termék, program színes kavalkádja várta a látogatókat 40 ezer négyzetméteren. Társaságunk ezúttal is szép sikert ért el, a megnyitót követő ünnepélyes eredményhirdetésen a Gabonakutatót képviselő Szilágyi László ügyvezető igazgató az OMÉK Növénytermesztési díját vehette át.

 

A díjátadás és a díjazott pályázat az Új Mezőgazdasági Magazin 2015. október 4-i adásában >>>

Ennek előzménye, hogy Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága pályázatot hirdetett különböző kategóriákban a kiállítók között. A beérkezett pályázatokból a Minisztérium kategóriánként egy-egy díjat adományozott. Nyertes pályázatunk címe: „Új, bőtermő és kiváló beltartalmi értékű szegedi tritikale fajták a takarmánygazdálkodás, a malom- és sütőipar szolgálatában”. 

 

A legnagyobb magyar, elsősorban gabonafélékkel foglalkozó nemesítő intézményünk az elmúlt években négy olyan tritikále fajtát állított elő, amelyekkel a gazda alacsony inputtal, kimagasló terméshozamot érhet el. A szegedi fajtákból készült őrleményeket és a belőlük készült élelmiszeripari termékeket a jövőben „Szögedi Rozsbuza” védjeggyel fogjuk ellátni.