OKTÓBER 23-I KITÜNTETÉSEINK

Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja alkalmából Dr. Nagy István agrárminiszter elismerését fejezte ki azok felé, akik napjainkban szolgálják nemzetünket becsülettel, méltósággal.

„Ünnepi beszédében az agrárminiszter kiemelte, a forradalmunk és szabadságharcunk öröksége arra kötelez bennünket, hogy mi is a jövő felé forduljunk, formáljuk és tovább gyarapítsuk szellemi, lelki és nemzeti hagyományainkat.”

Az Emléknap alkalmából hatvanhatan vehették át munkájukat elismerő kitüntetésüket az agrárminisztertől. Kovács Béla Díjban hárman, Pro Aquacultura Hungariae Díjban ketten részesültek. Horgászatért Érdemérem kitüntetést szintén ketten vehettek át. Életfa Emlékplakett Arany fokozatot öten, Ezüst fokozatot nyolcan, Bronz fokozatot pedig tízen kaptak.  Miniszteri Elismerő Oklevelet harminchat személy részére nyújtott át Nagy István.

A Gabonakutató Nonprofit Kft. ezúton gratulál minden kitüntetettnek, köztük az Emlékplaketteket átvett kiváló nyugalmazott dolgozóinak.

Az Életfa Emlékplakett Ezüst fokozatát vehette át Pataki Andrásné, a Gabonakutató Nonprofit Kft. nyugalmazott laboránsa, több évtizede az egyes növényfajok, kiemelten a kukorica nemesítés területén végzett kiváló növény analitikai tevékenységéért.

tn726c406.jpg

Életfa Emlékplakett Bronz fokozata kitüntetésben részesült Dr. Kis Zoltán Imre, a Gabonakutató Nonprofit Kft. nyugalmazott nemesítési osztályvezetője, több mint négy évtizede a mezőgazdasági kutatásban, különösen a növénynemesítés és vetőmagtermesztés területén végzett kimagasló tevékenységéért.

tn726c406-2.jpg

(Forrás: Agrárminisztérium)