SZEGEDI INNOVÁCIÓ A TOP 100-BAN!

A magyar kormány innovációt támogató törekvéseivel összhangban innovációs programot indított, melynek első lépéseként száz érdekes magyar innovációt gyűjtöttek egy csokorba. A 100 legérdekesebb magyar innováció, 2018 című exkluzív kiadvány nemrég jelent meg, melybe beválasztották GK Csillag őszi búzafajtánkat is.

Az idei évben 232 oldalon megjelenő üzleti magazin egyedülálló Magyarországon, a bekerülő innovációk jogosulttá válnak az erre utaló jelzést, logót megjeleníteni termékeiken, szolgáltatásaikon. A szerkesztők és a zsűri szándéka szerint csak olyan innovációk számára biztosítanak megjelenést, bemutatkozási lehetőséget, amelyek amellett, hogy nagy figyelemre számíthatnak, jelentős nemzetgazdasági előnyökkel bírnak és akár nemzetközi karriert is befuthatnak.

A kiadványba bekerülő GK Csillag őszi búzánk 2005-ben kapott állami elismerést, és 2013-2015. között a legnagyobb területen szaporított őszi búzafajta volt, 6,7-9,2% területi aránnyal. A GK Csillag termőképessége kiemelkedő, kiváló alkalmazkodóképessége következtében stabilan bőtermő, sütőipari minősége jó, gyakran javító minőségű. Betegségekkel szembeni ellenálló képessége jelentősen hozzájárul a termesztés során a növényvédelmi költségek csökkentéséhez.  A GK Csillag vetőmag előállításában és forgalmazásában számos vetőmag-szaporító gazdaság vesz részt. Nemcsak hazánkban, hanem Szlovákiában is keresett fajta lett.

Az innovációs program második lépéseként Palkovics László innovációs és technológiai miniszter fővédnökségével január 15-én a Stefánia Palotában egy jótékonysági díjátadó és gálaestre kerül sor, többek között a 100 innováció képviselőjének részvételével. Ezen az esten fogják bejelenteni és díjazni a TOP 10 magyar innovációt a szakmai zsűri döntése alapján.

Harmadik lépésként az első magyar Innoexpo innovációs kiállítás és vásárt a Hungexpo területén rendezik meg 2019. március 1-3. között.

A program célja az is, hogy folyamatosan összegyűjtse a megszülető új gondolatokat, és információkkal, kommunikációval, rendezvényekkel, befektetői és egyéb kapcsolatokkal segítse a fejlesztőket, hidat képezzen az innovátorok, a kormány és a végfelhasználók között.

A kiadvány megvásárolható az újságárusoknál, illetve megrendelhető a kiadónál (energiaoldal.hu, innoexpo.hu).

Innovatív termékünkről, a GK Csillagról még többet tudhat meg vetőmag leírásaink között, illetve bármilyen felmerülő kérdéssel keresse cégünket bizalommal!

 

Az energiaoldal.hu cikke itt olvasható >>>