SZÓJATÚRA A MŰVÉSZETEK VÖLGYÉBEN

Megtöltötték az érdeklődők a Közösségi Házat Taliándörögdön 2017. szeptember 14-én, a Gabonakutató Nonprofit Kft., a Dörögdi Mező Kft. és a Nitrogénművek Zrt. közös rendezvényén.

talian-1.jpg

Hagyományos fajtabemutatóink mellett az idén egy technológia- és gyakorlatközpontú rendezvényre is invitáltuk az érdeklődőket. 

A technológiai bemutató részeként különböző műtrágyázási szinteken vizsgáltuk a fajtáinkat, valamint megnézhettük a korai Aires, a középérésű Bahia és Pannónia kincse szójáinkat normál és alacsony tőszámon vetve. 

talian-2.jpg

A szójatermesztés nem könnyű, főleg a bemutató helyszínét nyújtó és a környék kedvezőtlen adottságú területein. Az itt gazdálkodók mégis sikerként könyvelhetik el a fajtáink termesztését, hiszen szinte kivétel nélkül a megyei termésátlag fölött teljesítettek.

talian-3.jpg

A házigazda Dörögdi Mező Kft. ügyvezető igazgatója, Révész Márton elmondta, hogy húsmarha tenyészetük és juhtenyészetük miatt is megbízható fehérjeforrásra van szükségük, amit saját termelésű szójával elégítenek ki. Az évek alatt felgyülemlett jó tapasztalat alapján a Gabonakutató Aires fajtáját termesztik, amelyet magas bekeverési arányban tudnak hasznosítani.

A VEOL veszprém Megyei Hírportál beszámolója itt tekinthető meg >>>

Képgalériánk itt tekinthető meg >>>