Új GK repcék: SHIELD és ALTANO

gk-repce-banner-728x90-v1.gif


A Gabonakutató Nonprofit Kft. repce kínálata két új hibriddel bővült. A SHIELD hibridrepce fő erőssége a stabilitás és kiegyensúlyozottság. Jól teljesít gyengébb talajokon is, és biztonságosan termeszthető stresszes körülmények között is. Az ALTANO hibrid az intenzív termőhelyek repcéje, kiemelkedő termőképesség, tarlórépa sárgaság (TuYV) és nagyfokú fóma tolerancia jellemzi.


shield-rapeseed-1160-text.jpg

uj-ikon-01.png

STABIL HOZAM GYENGÉBB TERMŐHELYEKEN IS

 

  • Stabil termőképesség
  • Kitűnő agronómiai jellemzők
  • Kiemelkedő stressztűrés

 

A SHIELD a Gabonakutató legújabb középkései hibridrepcéje. Átlagos magasságú, sok elágazást fejleszt. Fő előnye a kiegyensúlyozott, biztos teljesítmény. Termőképessége stabil, közepes és gyenge adottságú termőhelyeken is jól teljesít. Átlagos körülmények között 3,5-4,5 t/ha terméssel számolhatunk. Olajtartalma 42-44%. Előnye, hogy biztonságosan termeszthető stresszes körülmények esetén is. Kitűnő agronómia jellemzőkkel rendelkezik: télállósága átlag feletti, megdőlésre, pergésre nem hajlamos. Betegségekkel szembeni ellenállóképessége magas. Kiemelten ellenálló az Alternaria és Cylindrospórium betegségekkel szemben.

 

shield-diagram.PNG

A fenti kísérleti eredmények is azt igazolják, hogy SHIELD hibridrepce teljesítménye kiegyensúlyozott: függetlenül az időjárási körülményektől minden évben a kísérleti átlag felett teljesít.

 

altano-rapeseed-1160-text.jpg

uj-ikon-01.png

MAGAS TERMÉSHOZAM INTENZÍV GAZDÁLKODÁSHOZ 

  • Kiváló termőképesség
  • Gyors fejlődési erély
  • Kiemelkedő betegségellenállóság
  • Intenzív gazdálkodáshoz

 

Az ALTANO a legújabb korai hibridrepcénk. Erőteljes kezdeti fejlődés, kiváló télállóság jellemzi. Intenzív repce termesztőknek ajánljuk, ugyanakkor nagyfokú rugalmasság is jellemzi egyben a termőhelyet illetően. Betegségellenállósága kiemelkedő, különös tekintettel a tarlórépa sárgaság vírusra (TuYV) és Phoma toleranciára (Rlm7). Becő felnyílásra genetikailag nem hajlamos.

Átlagos körülmények között 4-5 t/ha terméssel számolhatunk. Olajtartalma 39-42%.

 

altano-diagram.PNG

Eredményes gazdálkodást kívánva arra biztatjuk Önöket, hogy válasszák a GK repcéit!

 

További információért kattintson az alábbi linkekre:

Területi képviselőink

KATALÓGUS

Árjegyzék