XXVI. NÖVÉNYNEMESÍTÉSI TUDOMÁNYOS NAPOK, 2020. MÁRCIUS 4-5., SZEGED

A hazai növénynemesítés legnagyobb tudományos fórumára a XXVI. Növénynemesítési tudományos napokra idén 2020. március 4-5-én Szegeden kerül sor, melyhez a Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft. biztosítja a helyszínt.

Az MTA Agrártudományok Osztályának Növénynemesítési Tudományos Bizottsága, a Magyar Növénynemesítők Egyesületével több, mint negyed százada rendezi meg évről évre a nemesítés és hozzá kapcsolódó tudományok (növénygenetika, a növényi biotechnológia, vetőmag – és szaporítóanyag biológia stb.) hazai művelőinek fórumát. A legfrissebb kutatási eredményeket felvonultató rendezvényt az elmúlt években, évtizedekben általában Budapesten az MTA Székházában rendezték meg, eddig mindössze kétszer került vidékre. Korábbi martonvásári és keszthelyi helyszín után most Szegeden, a Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft-nél találkozik mintegy 150 fő a növénynemesítés és határterületein tevékenykedő kutató.

 

img-3969m.jpg

 

A kétnapos rendezvényen mintegy 100 előadás és poszteren prezentált kutatási eredménnyel ismerkedhetnek meg a résztvevők. A rendezvény hagyományosan jó fóruma a szakterületre érkező friss diplomásoknak, kiváló lehetőség a fiatal kutatóknak, hogy ismertethessék kutatásaikat, éljenek a prezentáció lehetőségével. E mellett a két nap jó lehetőséget nyújt különböző szakterületek és a generációk közötti párbeszédek kialakulására is. A rendezvényen részt vesz és előadást tart Dr. Nagy István agrárminiszter és Dr. Győrffy Balázs a Nemzeti Agrárkamara elnöke is. A konferencián elhangzott prezentációkat a szervezők a nyitónapon összefoglaló kötetben jelentetik meg.