Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta
- 1-2 db sárgarépa
- 1 szál póréhagyma
- 1 db burgonya
- 2 dkg gomba
- 1 db cukkini
- 1 kocka tyúkhúsleves kocka
- 25 dkg FE-mini fehér rizs
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 csomag pörkölt alap
- 0,8 dl víz
- 4 teáskanál FE-mini tojáshelyettesítő por
Elkészítés módja:
A savanyú káposztát megfőzzük. Répát, hagymát, burgonyát nagyon apróra összevágjuk, megpároljuk, majd a húslevessel felengedjük (ne legyen sok! ), és puhára főzzük. Utoljára tesszük bele a cukkinit és a gombát. A pörkölt alapot csomómentesre kikeverjük vízzel. Egyik felét rátesszük a zöldségekre, besűrítjük vele. A másik felét sűrűre főzzük majd összedolgozzuk a tojáshelyettesítővel. A káposztát és a zöldségeket berakjuk egy tálba, majd befedjük a pörkölt szaft másik felével, és szalonna pörccel. Sütőben kb. 30 percig pirítjuk. Ebből a mennyiségből kb. 8 adag sül.
Tápanyagértékek:
1 adag Phe 175,5 (mg) Fehérje 5,0 (g)