Zöldséges FE-mini rakott tészta (Glutén- és tojásmentes)

Hozzávalók (4 főre):

  • 150 g csiperkegomba
  • 150 g vegyes zöldség (lehet mirelit is)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 300 g FE-mini spagetti vagy csőtészta

 

Besamel mártás

  • 1 evőkanál (20-25 g) FE-mini kenyérpor
  • 1 evőkanál (20-25 g) rizsliszt
  • 50 g zsiradék
  • 6-7 dl tej
  • ízlés szerint só és őrölt bors
  • tejföl ízlés szerint
  • 100 g reszelt sajt

 

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk és vékonyra szeleteljük. A hagymát egy kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd beletesszük a zöldségeket és megpároljuk. A ragut ízlés szerint fűszerezzük sóval és őrölt borssal.

A tésztát enyhén sós vízben csak félig főzzük meg!

Zsiradékkal kikent sütőtálba rétegezzük a tésztát és a zöldséges ragut, közben minden réteg közé kevés sajtot szórunk. A tetejére ráöntjük a már tejföllel elkevert besamel mártást és vastagon meghintjük reszelt sajttal.

Az egészet forró sütőbe tesszük és aranysárgára sütjük.

Megjegyzés: A zöldségek helyett, húsos raguval is elkészíthetjük a rakott tésztát.

Kapcsolódó termékek
FE-mini Eper ízű pudingpor

FE-mini Eper ízű pudingpor

Nettó tömeg: 250 g Kukoricakeményítővel készült gluténmentes, vesebetegek és fenilketonúriás diétában felhasználható termék.
Ár: 590 Ft
Bővebben
FE-mini fehér, rizsszem alakú száraztészta

FE-mini fehér, rizsszem alakú száraztészta

Nettó tömeg: 500 g                 Tojás nélküli, burgonyakeményítővel készült száraztészta, gluténmentes, vesebeteg és fenilketonúriás...
Ár: 1 020 Ft
Bővebben
FE-mini Kakaó ízű pudingpor

FE-mini Kakaó ízű pudingpor

Nettó tömeg: 250 g Kukoricakeményítővel készült, gluténmentes diétában felhasználható termék.
Ár: 590 Ft
Bővebben
FE-mini Málna ízű pudingpor

FE-mini Málna ízű pudingpor

Nettó tömeg: 250 g Kukoricakeményítővel készült gluténmentes, vesebetegek és fenilketonúriás diétában felhasználható termék.
Ár: 590 Ft
Bővebben