Hozzávalók (4 főre):
- 150 g csiperkegomba
- 150 g vegyes zöldség (lehet mirelit is)
- 1 fej vöröshagyma
- 300 g FE-mini spagetti vagy csőtészta
Besamel mártás
- 1 evőkanál (20-25 g) FE-mini kenyérpor
- 1 evőkanál (20-25 g) rizsliszt
- 50 g zsiradék
- 6-7 dl tej
- ízlés szerint só és őrölt bors
- tejföl ízlés szerint
- 100 g reszelt sajt
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk és vékonyra szeleteljük. A hagymát egy kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd beletesszük a zöldségeket és megpároljuk. A ragut ízlés szerint fűszerezzük sóval és őrölt borssal.
A tésztát enyhén sós vízben csak félig főzzük meg!
Zsiradékkal kikent sütőtálba rétegezzük a tésztát és a zöldséges ragut, közben minden réteg közé kevés sajtot szórunk. A tetejére ráöntjük a már tejföllel elkevert besamel mártást és vastagon meghintjük reszelt sajttal.
Az egészet forró sütőbe tesszük és aranysárgára sütjük.
Megjegyzés: A zöldségek helyett, húsos raguval is elkészíthetjük a rakott tésztát.