GK PETUR

GK PETUR
  • tar kalászú 
  • A2-B1

 

 

 

 

 

Évjárattól függetlenül magas terméshozamokra és malmi minőség elérésére alkalmas, kiváló tápanyag-reakciójú, intenzív fajta. Szinkronkalászolású, tehát a sarjkalászok is főkalász jellegűek, ezért érése egyöntetű, tisztán – nagy nettó kihozatallal – aratható. Kiemelkedő terméseket főként a dunántúli és az észak-keleti területeken, valamint évek óta Romániában produkál.

 

Termőképessége: 6,5-8,5 t/ha

 

Főbb jellemzői

  • 85-95 cm magas
  • Szára erős
  • Megdőlésre kevésbé hajlamos
  • Bokrosodási erélye közepes


Minőségi mutatók

Ezermagtömeg

42-46 g

Hektolitertömeg

80-83 kg

Esésszám

260-320 s

Zeleny-féle index

45-50 ml

Nedvessikér-tartalom

30-33 %

Nyersfehérje-tartalom

12,5-14,0 %

Sütőipari osztály

A2-B1

Extenzográfos energia 135’

90-120 cm2

P/L

1,0-1,3

 

Termesztési és agrotechnikai javaslatok

  • Vetésidőre és előveteményre nem érzékeny
  • Ajánlott csíraszám: 500-550 csíra/m2
  • Tápanyag-reakciója kiváló, az átlagosnál intenzívebb tápanyag-kijuttatást meghálálja
  • Javasolt NPK-arány: 3:1:1
  • Liszharmarta rezisztens
  • Sárgarozsda- és fuzárium-ellenállósága az átlagosnál jobb
  • Kalászhányás előtt egyszeri gombaölős kezelés javasolt

 

gk-petur-2017-hu.jpg