GK BÉTADUR

GK BÉTADUR

18-juliamalom-logo.JPG

  • középérésű őszi durumbúza
  • szálkás kalászú

 

A hazai durumtermesztés meghatározó fajtája. Kiváló malom- és tésztaipari alapanyagot biztosító, magas karotintartalmú fajta. Jó adaptálódóképességét bizonyítja, hogy Szerbiában és Horvátországban is állami elismerésben részesült, valamint köztermesztésben van Romániában és Szlovákiában is.

 

Termőképesség átlagos körülmények között: 4,5-6,5 t/ha


Főbb jellemzői:

  • 85-95 cm-es magasság
  • Jó állóképesség
  • Közepes bokrosodási erély
  • A viaszérést követő szárazságot jól tolerálja
  • Kemény szemtermés, az üveges szemek aránya 75-95%
  • Javasolt vetésidő: október közepe
  • Kukorica-elővetemény kerülendő
  • A nitrogén kijuttatása megosztva javasolt, ősszel 1/3-át, a többit tavasszal két részletben
  • Betegségekkel szemben ajánlott a széles hatásspektrumú fungicides kezelés
  • Javasolt betakarítás: 14,5-16,0%-os víztartalomnál
 
 
gkbetadur1.JPG
 

 betadur-foto.PNG

 

beatadur-jellemzok.PNG