GKT3213 DUO új

GKT3213 DUO új

uj-logo.png

  • szuperkorai
  • FAO 240
  • szemes kukorica

duo-system-logo.jpg

 

 

Szakmai ajánlás:

„A GKT3213 hibrid cikloxidim rezisztens változata a GKT3213 DUO. Egyesíti magában a szuperkorai hibridként megismert GKT3213 gazdasági értékét és a Focus Ultra gyomirtószer hatóanyagával szembeni ellenállóképességet.

Magyarországon immár évek óta komoly szakmai kihívás a gyomirtószerekkel szemben ellenálló fenyércirok. A rezisztens fenyércirokkal szembeni küzdelem érdekében a BASF a DUO System technológiát vezette be. A technológia a Focus ultra gyomirtó szert és a vele szemben ellenálló kukorica hibrid együttes felhasználását jelenti. A rezisztens fenyércirok elterjedése mind több körzetben megfigyelhető, tehát a valószínűsíthető gazdasági kár mind nagyobb lehet.

A Kenéz DUO-val elért eredményeink alapján került sor a GKT3213 DUO nemesítésére, használatának javaslatára. 2020-ban állítottunk elő belőle vetőmagot, tavasszal fémzárolt vetőmaggal állunk a gazdálkodók rendelkezésére.

A GKT3213 DUO hasznosítása azokon a termőhelyeken lehet eredményes, ahová a szuperkorai éréscsoportú hibrideket ajánlott elhelyezni. Fővetésben egy korábbi aratás érdekében javasoljuk. Másod- és megkésett vetésekkel a természet kedvezőtlen hatásainak kivédésére, vagy egy korábban betakarított kultúra után, a terület ésszerű hasznosítása céljából ajánljuk.

A fenyércirok mellett jó eredménnyel írtható a csillagpázsit, talpas muhar is. A homoktalajokon uralkodó csillagpázsit gyom késő tavasszal kezd elhatalmasodni, amikor már úgy tűnik, a gazda tehetetlen ellene. A DUO hibrideknél a Focus Ultra vegyszer a növények fejlettebb állapotában is bevethető. Ajánlom a technológia kipróbálását mindenkinek!”

Szél Sándor, nemesítő