GK Milia CL új

GK Milia CL új

uj-logo.png

  • korai
  • olajnapraforgó
  • Clearfield® gyomirtási technológiacl.png

 

A GK Milia CL a Gabonakutató legújabb, 2018-ban minősített Clearfield® gyomirtási technológiával kezelhető napraforgó hibridje. A GK Milia CL egy korai olajnapraforgó, melyet a NÉBIH 2016-2017. évi kísérleteiben 3,9 t/ha átlagterméssel minősítették, termése több helyen meghaladta a 4,5-5,0 t/ha-t. A NÉBIH teljesítménykísérletei alapján a vizsgált napraforgó hibridek közül a legnagyobb olajtermést érte el, olajtartalma magas (48%), amely a jobb talajadottságú területeken elérheti az 50-52%-ot. Biztonságosan termeszthető Magyarország összes termelési régiójában, a gyors fejlődési erélyének és jó szárazságtűrő képességének köszönhetően.

gkmiliatablazat.PNG

 

A 2019-es NÉBIH kisparcellás kísérleti eredmények is azt igazolják, hogy a GK Milia CL kiváló terméseredményre képes az ország bármely területén.

gkmilia.PNG

A GK Milia CL 2020-ban egy napraforgó hibrid összehasonlító kísérletben is tesztelve lett Dalmandon, ahol kiváló eredményt ért el.

gkmilia2.PNG

 

Szakértői ajánlás:

„A GK Milia CL egy kiváló termőképességű, magas olajtartalmú hibrid, amely jól megállja a helyét a szárazabb körülmények között is. A Clearfield® gyomirtástechnológiának köszönhetően az állomány könnyen tisztán tartható és a korai érésidőnek megfelelően hamar betakarítható a termés.”

Szakál Márk, nemesítő

 

gkmiliaikonok.PNG