BAHIA

BAHIA
  • középérésű szója

 

 

 

 

 

 

A legkorábbi középérésű szója. Kiváló termőképességű, folytonnövő, alacsony tripszin-inhibitor tartalmú fajta, amely jó betegségellenállósággal rendelkezik. Száraz körülmények között is kiválóan teljesít. Jó talajokra, intenzív technológiához javasoljuk, az öntözésre jelentős terméstöbblettel reagál.

 

bahiatablazat.PNG

 

bahiaikonok.PNG

 

bahia-2.png

 

 

„Bahia szóját 3 éve termesztünk a területünkön. A tavalyi évben 170 ha-ról 4-4,4 t/ha termésátlaggal takarítottuk be. 2020-ban 200 hektáron volt Bahiánk, a csapadékhiány miatt valamivel alacsonyabb termésátlaggal arattunk, de összességében elégedettek vagyunk. Számunkra fontos szempont, hogy korán betakarítható, jó termőképességű, jó szárszilárdságú fajta. Megdőlésre nem hajlamos, és stabilan hozza az elvárt termésátlagot. Nagyon meg vagyunk elégedve az eredményekkel.”
Szabó István, Szigetvári Hús Kft.

bahia.jpg„Bahiával 4 éve foglalkozunk. 2019-ben 4 t/ha, 2020-ban 3 t/ha termésátlagot értünk el. Az időjárási és talajviszonyokat tekintve mindkét hozammal elégedett vagyok. Ez a fajta jól viseli a kukorica sortávolságra történő vetést, könnyen aratható, és időben beérik.”
Horváth Balázs, Sand