Hozzávalók a tésztához:
- 300 g FE-mini kenyérpor
- 300 g FE-mini mézes ízű süteménypor
- 250 g olvasztott margarin
- 4 evőkanál méz
- kb.: 100-150 ml tejpótló
- 100 g cukor
- 1 tojásnak megfelelő FE-mini tojáshelyettesítő por
- 2 mokkáskanál szódabikarbóna
- egy jó nagy csipet só
- reszelt citromhéj
a töltelékhez:
- 350 g cukor
- 1 kg-nyi hámozott, lereszelt sütőtök
- 1 kg-nyi alma lereszelve
- ízlés szerint: fahéj, reszelt citromhéj/narancshéj
- kb:10 evőkanálnyi FE-mini morzsa
A tészta tetejére: szórhatunk kristálycukrot
Elkészítés:
A FE-mini tojáspótlót 40 ml vízzel felverjük. A tésztához a hozzávalókat összekészítjük és hozzáadjuk a tojáshelyettesítőt. Konyhai robotgéppel vagy kézzel összegyúrva jól nyújtható tésztát készítünk. (Ha ragadna a tészta, akkor kenyérporral szórjuk meg szükség szerint!) Amíg a tölteléket elkészítjük, tegyük a tésztát letakarva a hűtőbe.
Az almát lereszeljük, megcukrozzuk, fahéjjal és reszelt citromhéjjal ízesítjük és kicsit állni hagyjuk. Alaposan kinyomkodjuk a levét. A tököt is lereszeljük és az alma levében, egy edényben megpároljuk. Ha kihűlt összekeverjük a reszelt almával. A tésztát kétfelé osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk és zsiradékkal kikent, keményítővel vékonyan megszórt tepsibe rakjuk. Megszórjuk morzsával a tészta tetejét, majd egyenletesen rásimítjuk az alma és a tök keverékét. Elnyújtjuk a másik tésztát darabot is, és befedjük vele a tölteléket. Megszurkáljuk villával, hogy a pára sütés közben eltávozhasson. Tetejére szórhatunk kristálycukrot.
Előmelegített sütőben (180 Cº) 25-30 percig sütjük.
Összes fehérje teljes tepsire: 25,2 g ha 40 szeletre vágjuk, akkor egy darab: 0,63 g
Összes Phe teljes tepsire: 1015 mg ha 40 szeletre vágjuk, akkor egy darab: 25,4 mg