Hozzávalók:
- 30-50 g félig főtt sárgarépa
- 30-50 g félig főtt burgonya
- 30-50 g félig főtt zeller
- 30-50 g cukkini
- 30-50 g padlizsán
- 30-50 g gomba
- ízlés szerint fűszerek(só, bors, vegeta-féle, fűszerkeverék)
- néhány evőkanál Fe-mini kenyérpor
Hozzávalók a panírszószhoz:
- 1 teáskanál FE-mini tojáshelyettesítő por
- kb.: 0,5 dl víz
- ízlés szerint só, vegeta- féle
- néhány kanál FE-mini morzsa
Elkészítés:
Ehhez a recepthez felhasználhatjuk a levesekben félig megpárolt, megfőzött zöldségeket. Az alapanyagokat igyekezzünk hasonló nagyságú kockákra, karikákra vágni, kb.: 0,5 cm vastagra. Kevés sóval, borssal, vegeta-félével vagy kedvenc fűszerkeverékeinkkel szórhatjuk meg a panírozás előtt. Hústűre, hurkapálcikára vagy saslik nyársra szorosan, egymás mellé, felváltva tűzdeljük fel a zöldségeket. A szokott módon panírozhatjuk. Először nagyon vékonyan FE-mini kenyérporral meghintjük, majd a fűszeres tojáshelyettesítős masszába forgatjuk. Ügyeljünk arra, hogy a massza mindenhol takarja a feltűzdelt zöldségeket. Ezt követően forgatjuk bele a FE-mini morzsába. Forró olajban készre sütjük.
Fogyaszthatjuk főzelékek feltétjeként vagy a diétának megfelelő ketchuppal, majonézzel.
A panírszósz elkészítése: a FE-mini tojáshelyettesítőt vízzel és a fűszerekkel jól elkeverjük, úgy, hogy palacsinta sűrűségű masszát kapjunk. Ha túl sűrű lenne a szósz, vízzel hígíthatjuk.
Összes fehérje: 6,13 g Phe: 224,5 mg