Hozzávalók:
- 300 g FE-mini kenyérpor
- 150 g margarin
- 100 ml növényi tejszín
- 1 teáskanál só
- ízesítésnek a tésztába: különböző fűszerek, fűszerkeverékek
- 1 csomag sütőpor
- kenéshez: füstölt ízű kocka kevés vízben feloldva.
Elkészítés:
A kenyérport, margarint, sütőport, sót és a fűszerkeveréket tálba tesszük és a tejszínnel nyújtható tésztát készítünk. (Ha élesztőt használunk, akkor feloldjuk a tejszínben.)
Fél órát szobahőmérsékleten konyharuhával lefedve pihentetjük a tésztát. 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk, derelyevágóval kb. 6x1,5 cm-es szalagokat vágunk. Megkenjük a tetejét a füstölt ízű feloldott kockával és tepsibe rakjuk.
Sütés: 180 ºC-on 10 perc.
Ebből az adagból kb.: 100 db lesz.
Összes fehérje: 10 g ha 100 darabra vágjuk, akkor egy db: 0,1 g
Összes Phe: 480 mg ha 100 darabra vágjuk, akkor egy db: 4,8 mg.