Sós szalagok (Glutén-, tojás- és tejmentes)

Hozzávalók:

  • 300 g FE-mini kenyérpor
  • 150 g margarin
  • 100 ml  növényi tejszín
  • 1 teáskanál só
  • ízesítésnek a tésztába: különböző fűszerek, fűszerkeverékek
  • 1 csomag sütőpor
  • kenéshez: füstölt ízű kocka kevés vízben feloldva.

 

Elkészítés: 

A kenyérport, margarint, sütőport, sót és a fűszerkeveréket tálba tesszük és a tejszínnel nyújtható tésztát készítünk. (Ha élesztőt használunk, akkor feloldjuk a tejszínben.)

Fél órát szobahőmérsékleten konyharuhával lefedve pihentetjük a tésztát. 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk, derelyevágóval kb. 6x1,5 cm-es szalagokat vágunk. Megkenjük a tetejét a füstölt ízű feloldott kockával és tepsibe rakjuk.

Sütés: 180 ºC-on 10 perc.

Ebből az adagból kb.: 100 db lesz.

Összes fehérje: 10 g     ha 100 darabra vágjuk, akkor egy db: 0,1 g

Összes Phe: 480 mg     ha 100 darabra vágjuk, akkor egy db: 4,8 mg.

Kapcsolódó termékek
FE-mini Eper ízű pudingpor

FE-mini Eper ízű pudingpor

Nettó tömeg: 250 g Kukoricakeményítővel készült gluténmentes, vesebetegek és fenilketonúriás diétában felhasználható termék.
Ár: 590 Ft
Bővebben
FE-mini fehér, rizsszem alakú száraztészta

FE-mini fehér, rizsszem alakú száraztészta

Nettó tömeg: 500 g                 Tojás nélküli, burgonyakeményítővel készült száraztészta, gluténmentes, vesebeteg és fenilketonúriás...
Ár: 1 020 Ft
Bővebben
FE-mini Kakaó ízű pudingpor

FE-mini Kakaó ízű pudingpor

Nettó tömeg: 250 g Kukoricakeményítővel készült, gluténmentes diétában felhasználható termék.
Ár: 590 Ft
Bővebben
FE-mini Málna ízű pudingpor

FE-mini Málna ízű pudingpor

Nettó tömeg: 250 g Kukoricakeményítővel készült gluténmentes, vesebetegek és fenilketonúriás diétában felhasználható termék.
Ár: 590 Ft
Bővebben