Hozzávalók:
- 150 g máj (lehet csirke vagy sertés),
- 1 db kis fej vöröshagyma,
- 1 evőkanálnyi zsiradék,
- 1 db egész tojás,
- Szükség szerint FE-mini kenyérmorzsa,
- (2-4 szelet FE-mini kenyérszeletet is összemorzsolhatunk és használhatjuk a morzsa helyett.),
- ízlés szerint só, bors, ételízesítő,
- vágott zöld petrezselyem,
Elkészítés módja:
A májat hártyájától megtisztítjuk, és krémesre elkaparjuk. (Ha kenyérszeletekkel dolgozunk elmorzsáljuk azokat, a héj részt apró kockákra is vághatjuk.) A hagymát apró kockára vágva megpirítjuk.
A májat, az egész tojást, a pirított hagymát sóval, ételízesítővel, borssal elkeverjük, majd hozzáadjuk a FE-mini kenyérmorzsát (vagy az elmorzsolt, darabos FE-mini kenyeret) és a vágott petrezselymet. Annyi morzsát keverjünk a tésztába, hogy az lágy, szaggatható massza legyen. Hagyjuk állni a kifőzés előtt legalább fél órára.
Ezt a levesbetétet kifőzhetjük húsleveshez, de belefőzhetjük borsó és más zöldséglevesekbe is.
Ezt a tésztát nyersen és kifőzve is mély hűthetjük.
Tojás nélkül is elkészíthető ez a recept. Ekkor 2 csapott teáskanál FE-mini tojáshelyettesítő porral pótolhatjuk a tojás hatását.