Hozzávalók:
- 2 darab közepes padlizsán (500 g)
- 2 közepes fej vöröshagyma (200 g) zsiradékon megpirítva
- 4-5 gerezd fokhagyma zsiradékon megpirítva
- ízlés szerint só
- ízlés szerint PKU-s majonéz.
Elkészítése:
A padlizsánt láng felett platnin, öntöttvas lapon füstösre sütjük. Még melegen lehúzzuk a héját. A vöröshagymát és a fokhagymát egy gerezd kivételével zsiradékon lepirítjuk. A sült padlizsánhúst a pirított hagymákkal, egy gerezd fokhagymával pépesre turmixoljuk. Ízlés szerint sózzuk és néhány kanál PKU-s majonézzel elkeverhetjük. A PKU-s majonéz elkészítéséhez FE-mini Tojáshelyettesítő port használunk.
Összes fehérje: 8,9 g
Összes Phe: 379,4 mg